Quantcast
Channel: LibrariaOnline.ro
Viewing all 56760 articles
Browse latest View live

Stramosi pe alese. Calatorie in imaginarul genealogic al boierimii romane

$
0
0
Stramosi pe alese. Calatorie in imaginarul genealogic al boierimii romane„Indemn pe cititor sa se cufunde in lectura cartii, care nu e numai interesanta si adesea hazlie, ci si cu adevarat pasionanta.“ (Neagu DJUVARA)

„In genere, fanteziile genealogice au fost tratate mai curand drept curiozitati, evocate in note marginale, pentru pitorescul lor anecdotic. Este meritul lui Filip-Lucian Iorga de a introduce subiectul cu adevarat in istorie: in istoria mentalitatilor si a reprezentarilor sociale. El arata in chip convingator ca lucrul care conteaza pana la urma nu este atat realitatea stricta a unei descendente, cat propria reprezentare a acesteia si mai ales receptarea publica. Ne aflam in fata unor strategii de legitimare, oglindind dorinta de afirmare si lupta pentru intaietate intre familiile boieresti, si nu mai putin efortul acestora de a se integra in aristocratia europeana. E in fond o preluare, si sub acest aspect, a modelului occidental, odata cu procesul de modernizare si occidentalizare declansat dupa 1800.“ (Lucian BOIA)

„Fascinanta este evolutia tipului de fabulatie genealogica. Anticii isi cautau stramosii printre zei. In Antichitatea tarzie si in Evul Mediu, devine preponderenta raportarea la Antichitatea propriu-zisa. In epoca moderna, se incerca legarea fie de inceputurile medievalitatii, fie de Antichitate. In toate cazurile, stradania de a gasi stramosi ilustri a mers mana in mana cu sarlatania, cu impostura, cu falsul. Socotesc ca prin cartea lui, Filip-Lucian Iorga pune bazele unui mod (poate chiar a unei directii) de cercetare, pentru care ea constituie o abordare preliminara, ale carei continuare si dezvoltare suntem indreptatiti sa le asteptam cu tot interesul. Cu asemenea cercetari, stiinta genealogica insasi se afla la o rascruce.“ (Stefan S. GOROVEI)


Pagini: 328
An aparitie: 2012
Format: 13x20 cm
Cuvant inainte: Neagu Djuvara

Ecce Homo. Cum devii ceea ce esti (Friedrich Nietzsche)

$
0
0
Ecce Homo. Cum devii ceea ce esti (Friedrich Nietzsche)„Imi cunosc soarta. Candva se va lega de numele meu amintirea a ceva monstruos – a unei crize cum nu a mai existat pe pamant, a celei mai profunde ciocniri de constiinte, a unei decizii conjurate impotriva a tot ceea ce se crezuse, se ceruse, se considerase sfant pana atunci. Eu nu sunt om, eu sunt dinamita.“

„„Cat de mult adevar suporta, cat de mult adevar indrazneste un spirit? Aceasta a devenit pentru mine, in tot mai mare masura, unitatea de masura a valorilor. Eroarea (credinta in ideal) nu este orbire, eroarea este lasitate... Fiecare realizare, fiecare pas inainte in cunoastere purcede din curajul, din duritatea fata de sine insusi, din puritatea morala fata de sine insusi... Eu nu resping idealurile, imi pun pur si simplu manusi in fata lor... Eu vin din inaltimi pe care nici o pasare nu le-a intalnit in zborul ei, cunosc abisuri in care nu s-a ratacit inca nici un picior de om. Mi s-a spus ca e cu neputinta sa mi se mai lase din maini o carte de-a mea odata ridicata – eu tulbur pana si odihna de noapte... Nu exista in sensul acesta carti mai superbe si in acelasi timp mai rafinate.“ (Friedrich NIETZSCHE)



Pagini: 164
An aparitie: 2013
Format: 13x20 cm
Autor: Friedrich Nietzsche
Traducere: Mircea Ivanescu

Codul de procedura civila - In vigoare din 15 februarie 2013

$
0
0
Codul de procedura civila - In vigoare din 15 februarie 2013Editie actualizata in 2013.
Culegere de acte normative dupa documente oficiale.
Cuprinde Republicare 1 potrivit M.Of. nr. 545 din 03.08.2012 in baza Legii nr. 76 din 24.05.2012 pentru punerea in aplicare a Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila.
Mai contine actualizarile prin Legea 206/09.11.2012 si prin OUG nr. 4/30.01.2013 privind modificarea Legii nr. 76/2012.


Anul aparitie: 2013
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 320

Refugiul

$
0
0
Refugiul Povestea plina de suspans a unei femei care trebuie sa invete sa aiba
din nou incredere in cineva pentru a iubi din nou.

Cand tanara Katie ajunge in Southport, un orasel din Carolina de Nord,
aparitia sa neasteptata ridica intrebari cu privire la trecutul ei.
Treptat, incepe sa prinda radacini si chiar indrazneste sa inceapa o
relatie cu Alex, tatal vaduv a doi copii. Dar trecutul o urmareste, are
un nume - Kevin - si o tinta. Iar lupta pentru supravietuire va fi pe
muchie de cutit. Doar curajul de a se angaja intr-o noua viata si
prietenia ii permit sa descopere iubirea ca unic refugiu de incredere.

Un roman palpitant in stilul fermecator al lui Nicholas Sparks.
Categoric una dintre cele mai buna carti ale autorului, cu o ecranizare
pe masura.



Numar pagini:360
Anul aparitiei:2013

Marea ecuatie - Afganistan

$
0
0
Marea ecuatie - Afganistan  Desi toate tarile vecine ar avea de profitat in urma crearii unui stat
afgan stabil si sigur, acestea in esenta nu doresc ca misiunea NATO sa
esueze, dar nici sa aiba succes in atingerea obiectivelor - acesta este
marele paradox al situatiei geopolitice zonale!

Mai multe tari au folosit si folosesc Afganistanul drept teren de joc
pentru obtinerea unui avantaj politic relativ fata de rivali. Este din
ce in ce mai clar ca afganii, cu sprijinul comunitatii internationale,
trebuie sa fie incurajati sa ajunga la o solutie politica interna, cu
garantii internationale si ale vecinilor, pentru o "Mare Reconciliere
Nationala Afgana".

Procesul de reconstructie al unei natiuni are succes cand este
rezultatul mai multor initiative menite sa intareasca constiinta na
tionala si sa creeze un cadru institutional si guvernamental strans
legat de identitatea nationala.   




Numar pagini:256
Anul aparitiei:2013

Filozofia in epoca tragica a grecilor

$
0
0
Filozofia in epoca tragica a grecilor„Cu Platon incepe ceva cu totul nou: sau, cum se poate spune cu egala indreptatire, incepand cu Platon constatam ca le lipseste filozofilor un anume lucru esential, in comparatie cu cei integrati in acea Republica a Geniilor cuprinzandu-i pe cei care au trait intre Thales si Socrate. Cine vrea sa formuleze o apreciere defavorabila despre acesti maestri vechi ii poate socoti unilaterali, iar pe epigonii lor, in frunte cu Platon, multilaterali. Mai corect si mai onest ar fi sa-i intelegem pe acestia din urma ca fiind niste caractere hibride ale filozofiei, si pe cei dintai ca fiind tipurile pure.“

„Sunt unii care cred ca exista o providenta anume a cartilor, o fatum libellorum; dar asta ar insemna ca e o providenta rauvoitoare cea care a gasit cu cale sa ne rapeasca pe Heraclit, minunatul poem al lui Empedocle, scrierile lui Democrit, pe care anticii il socoteau egalul
lui Platon si care il depaseste pe acesta in ingenui tate, si ni i-a impins in maini, ca o compensatie, pe stoici, pe epicurei si pe Cicero. Probabil ca partea cea mai magnifica a gandirii grecesti si a expresiei sale in cuvinte s-a pierdut pentru noi; o soarta care nu are de ce sa-l mire pe cel ce-si aminteste de destinul nefericit al lui Scotus Eriugena sau al lui Pascal, si care se gandeste ca, pana si in secolul nostru luminat, prima editie a Lumii ca vointa si reprezentare a lui Schopenhauer a fost transformata in maculatura.“ (Friedrich NIETZSCHE)


Pagini: 180
An aparitie: 2013
Format: 13x20 cm
Autor: Friedrich Nietzsche
Traducere: Mircea Ivanescu

Codul muncii republicat si actualizat - Contine actualizarile pana la data de 17.01.2013

$
0
0
Codul muncii republicat si actualizat - Contine actualizarile pana la data de 17.01.2013Culegere de acte normative dupa documente oficiale.
Contine actualizarile potrivit Legii 147/2012,
Legea 52/2011 privind desfasurarea unor activitati cu caracter sezonier desfasurate de zilieri, cu norme de aplicare
H.G. 500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor.


Anul aparitie: 2013
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 176

O zi din viata lui Ivan Denisovici (Colectia, Raftul Denisei)

$
0
0
O zi din viata lui Ivan Denisovici (Colectia, Raftul Denisei)„Pentru forta morala cu care a continuat marea traditie a literaturii ruse.“ (Motivatia juriului Premiului Nobel)

In noiembrie 1962 revista Novii Mir publica un text literar care avea sa schimbe pentru totdeauna chipul Uniunii Sovietice: O zi din viata lui Ivan Denisovici. Autorul lui – un profesor de matematica trecut prin experienta gulagului, Aleksandr Soljenitin. Cel care avea sa devina vocea milioanelor de oameni prizonieri in propria tara si cronicarul calvarului pe care acestia l-au avut de indurat. In O zi din viata lui Ivan Denisovici, aceasta voce se face auzita pentru prima oara.

„Regimul din Rusia nu a putut supravietui decat instaurand teroarea. Trebuie sa intelegem ca vindecarea unui popor nu se poate infaptui decat daca fiecare isi va asuma vina pe care o are.“ (Aleksandr Soljenitin, interviu publicat in Der Spiegel, in iulie 2007)

Ziua incepe la 5 dimineata. Geamurile sunt captusite cu gheata de doua degete grosime si baraca e albita, pe dinauntru, de promoroaca. Ivan Denisovici se trezeste in sunetele unui ciocan lovit de o bucata de fier. Intre desteptare si stingere, viata e o continua aventura: o serie de probe, de „munci“ pentru care ai nevoie de rezistenta, de curaj si de noroc. Daca scapi de carcera, daca nu te imbolnavesti, daca reusesti sa-ti ascunzi cate o bucata de paine sau cate o unealta, daca nu devii turnator si nici „sacal“, ai trecut incercarile. Ivan Denisovici trebuie sa le treaca de 3 653 de ori...
Veti citi cartea in cateva ore. Veti trai in ea. Veti fi prizonieri o zi intreaga intr-un lagar din Siberia. Veti supravietui: va fi o zi senina, aproape fericita.


Pagini: 168
An aparitie: 2013
Format: 13x20 cm
Autor: Aleksandr Soljenitin
Traducere si note: Nina Grigorescu

Jurnalul unei iubiri imposibile

$
0
0
Jurnalul unei iubiri imposibile
Trei povesti de dragoste, trei varste ale iubirii si un singur oras, personaj cuceritor la randul lui, Florenta.

O studenta se indragosteste de un barbat fara trecut, misterios si fascinant, aparut de niciunde in viata ei; o tanara de o frumusete neobisnuita dispare fara veste dupa o noapte de dragoste, lasand in urma intrebari fara raspuns; o femeie la varsta maturitatii face gestul ultim din iubire pentru sotul pierdut - trei povesti de dragoste, trei destine penduland intre real si fantastic si un oras care le impleteste surprinzator: Florenta. In acest loc al tuturor promisiunilor, iluziilor si sperantelor, viata se scurge in ritmul inimii, vegheata de batranul Ponte Vecchio, martorul mut al atator istorii emotionante. O carte frumoasa ca o pictura florentina despre puterea iubirii de a spulbera tabuuri si prejudecati, de a arunca in aer barierele spatiului si timpului si de a asterne punti intre lumile vazute si cele nevazute.

„Cred ca si oamenii mari au nevoie de povesti, petrecute in locuri minunate, cu personaje ca noi si, totusi, deosebite prin neobisnuitul intamplarior pe care le traiesc. M-am apucat de scris tocmai din nevoia asta a mea, pe care am banuit-o a fi si a altora, de a migra din cand in cand intr-o lume mai frumoasa decat cea vin care traim.“ (Kaya de VOS)

Pagini: 160
An aparitie: 2013
Format: 13x20 cm

Un prieten perfect (Roman)

$
0
0
Un prieten perfect (Roman)Romanele lui Martin Suter sunt traduse in peste douazeci de limbi.

Dupa cateva zile in coma profunda, Fabio Rossi deschide ochii intr-o rezerva de spital. Tanarul jurnalist nu-si aminteste cand si cum a primit lovitura la cap care l-a adus la urgente, nu stie cine este tanara de la capataiul lui, desi ea spune ca ii este iubita, si nu are habar ce i s-a intamplat in ultimele cincizeci de zile. Fabio banuieste insa ca evenimentele recente – care vor fi fost ele – pot avea legatura cu ultima investigatie jurnalistica. Dar si aceasta ramane un mister, pentru ca laptopul ziaristului e curatat de date. Fabio spera sa lamureasca ciudatul blackout cu ajutorul apropiatilor: doar ca Norina, fosta iubita, nu mai vrea sa-l vada, iar Lucas, prietenul cel mai bun, il sfatuieste sa lase lucrurile asa cum sunt. Perseverand, va afla Fabio ce se ascunde in spatele acestei schimbari inexplicabile a realitatii? Nu cumva s-a schimbat el insusi intre timp?

„Suter isi demonstreaza inca o data magistral forta narativa: stilul lui este elegant, simtul dialogului – subtil –, iar mana care contureaza personaje si creeaza suspans – sigura.“ (Die Weltwoche)

Pagini: 280
An aparitie: 2013
Format: 13x20 cm
Traducere si note: Herta Spuhn

Valsul florilor (Nuvele)

$
0
0
Valsul florilor (Nuvele)Valsul florilor este povestea emotionanta a pasiunii obsesive pentru dans. Hoshie, Suzuko si Nanjō au crescut in spiritul sacrificarii personale in numele unui scop mai inalt, cel artistic. Personajele povestirii sunt prinse ca intr-un dans al vietii, uneori hieratic si spectaculos, alteori morbid si frizand pierderea luciditatii, pentru ca, la final, disciplina de fier a acestei arte, reflectate asupra personalitatii fiecaruia, sa-si spuna cuvantul. Avand frumusetea echivoca si enigmatica a stampelor lui Hiroshige, maestrul peisajului nipon, Un sir de copaci dezvaluie, dincolo de metafora inexplicabilei desfrunziri a unor arbori de ginkgo, drama din sanul unei familii. Prima zapada pe Fuji relateaza intalnirea dureroasa a unui cuplu despartit de mult, care a trecut, separat, prin tragedia celui de-al Doilea Razboi Mondial, dar si printr-o serie de drame personale. Tacerea, una dintre cele mai acute proze ale volumului, e o poveste-in-poveste, despre pasiunea pentru scris si consecintele, uneori dramatice, ale acesteia, iar Norii de dimineata surprinde dragostea unei eleve pentru profesoara sa de literatura japoneza. Povestirile din volum au, in ciuda dimensiunilor reduse, calitatile stilistice ale unor capodopere, in care fiecare cuvant are forta de a evoca un intreg univers.



Noua povestiri, dintre cele mai frumoase creatii literare ale lui Yasunari Kawabata, traduse pentru prima data in limba romana.



Pagini: 232
An aparitie: 2013
Format: 13x20 cm
Colectie: Raftul Denisei
Autor: Yasunari Kawabata
Traducere si note: Cornelia Daniela Lupsa

Enigma - Antoni Casas Ros

$
0
0
Enigma - Antoni Casas Ros“Sunt atins de un rau ciudat, pe care psihiatria inca nu l-a clasificat, un rau a carui sursa o cunosc cu exactitate si care dureaza din adolescenta, in pofida tuturor eforturilor de a scapa de el. In fata tacerii mirate a interlocutorilor mei, acestui rau i-am dat un nume. Dupa multa gandire, negasind ceva mai potrivit, i-am spus: sindromul Enigma.”

Patru personaje isi intersecteaza destinele intr-o coregrafie savanta si dureroasa in acest roman al jocurilor metaliterare: Zoe, o studenta la litere care vrea sa devina scriitoare; Joaquim, profesor de literatura care, nemaisuportand finalul romanelor celebre, le cauta prin librarii si le smulge ultimele pagini; Ricardo, poet si asasin platit, care le recita versuri viitoarelor sale victime; si Naoki, o japoneza exilata in Spania, cu un trecut misterios.

 
Antoni Casas Ros s-a nascut in 1972 in Catalonia franceza. La Gallimard nu l-a vazut nimeni. Nici macar editorul sau. Cu fata mutilata in urma unui accident de masina, scriitorul a refuzat sa  apara in public in ultimii 15 ani. A urmat cursuri de matematica, dar a renuntat la studii in urma accidentului. Primul sau roman, Teorema lui Almodóvar, a fost distins in Spania cu premiul Cel mai bun roman de debut in 2008. Amintind, prin refuzul sau de a aparea in public, de Thomas Pynchon sau J. D. Salinger, Antoni Casas Ros a provocat numeroase dezbateri in Franta cu privire la identitatea sau chiar la existenta sa, mergand pana la a fi considerat o gaselnita editoriala sau o fantasma a lumii literare pariziene. Enigma este cel de-al doilea roman al lui Casas Ros, aparut in 2010 in Franta. A mai publicat la Gallimard colectia de nuvele Morte au romantisme (2009) si  romanul Chroniques de la derniere revolution (2011).



Traducator: Aurelia Ulici
Anul aparitiei: 2012
Format: 13x20 cm
Nr. pagini: 208

Muzica unei vieti (Lectura Victor Rebengiuc)

$
0
0
Muzica unei vieti (Lectura Victor Rebengiuc)"Numai rusii au aceasta dimensiune a spatiului infinit, a tinutului astuia intins acoperit de zapada, de zapezile astea care cad mereu, care astupa si bune, si rele, si vieti, si moarte, si sange, si dragoste, si piane, si compozitii, si tot. Am citit cu mare placere, cu o profunda bucurie Muzica unei vieti. O muzica pe care am auzit-o si eu, pe care multi dintre noi au trait-o. Muzica unei vieti pe care inca nu am uitat-o, pe care inca ne-o amintim si care, intr-un fel, inca ne mai determina destinul, existenta. Nuvela aceasta este absolut cutremuratoare si o recomand din tot sufletul tuturor celor care vor sa ia cunostinta de o opera deosebita."

Victor Rebengiuc






Data aparitiei: 13.09.2012
Format audiobook: CD audio
Voce audiobook: Victor Rebengiuc
Durata (minute): 148
An aparitie carte: 2012

Despre frumusetea uitata a vietii (audiobook)

$
0
0
Despre frumusetea uitata a vietii (audiobook)„Daca iti acorzi un cat de mic ragaz, daca arunci, de jur imprejur, o privire odihnita, curioasa si nepatimasa, vei gasi destule argumente sa te bucuri. Lucrurile (inca) functioneaza. Sarpanta lumii (inca) tine. Mai exista inca oameni intregi, traditii vii, intalniri miraculoase. Traim intr-un sos toxic, dar el contine inca mirodenii subtile, cu efect anesteziant. Marele animal cosmic nu pare inca sa ia in serios agitatia noastra propagandistica, spaimele noastre apocaliptice. Se poate trai. Se poate trai bine. Se poate (inca) trai frumos.“ (Andrei PLESU)




Categorie: audiobook
An aparitie: 2012
CD-uri: 1
Autor: Andrei Plesu
Voce: Andrei Plesu

Toate diminetile lumii (Voce audiobook: Razvan Vasilescu)

$
0
0
Toate diminetile lumii (Voce audiobook: Razvan Vasilescu)Pascal Quignard s-a nascut in 1948 la Verneuil-sur-Avre. Dupa studii de filozofie, preda aceasta disciplina la Universitatea din Vincennes si la Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociale. Personalitate complexa si nonconformista, Quignard este cofondator al festivalului de opera si teatru baroc de la Versailles si a facut parte, pentru o vreme, din comitetul de lectura al Editurii Gallimard.

Debuteaza in 1969 cu un eseu despre Sacher-Masoch urmat de alte cateva eseuri, pentru ca in 1976 sa publice povestirea Le Lecteur, urmata de romanele Carus (1979), Le Salon du Wurtemberg (1986) si Les Escaliers de Chambord (1989). Cartile sale, inclasabile, se situeaza la confluenta dintre roman, eseu si poem in proza. Dupa 1991, notorietatea sa depaseste lumea literelor odata cu ecranizarea romanului Toate diminetile lumii (Tous les matins du monde, 1991; Humanitas, 2001). Din 1994 paraseste Gallimard si se consacra in exclusivitate scrisului. Este indragostit de muzica, de Antichitatea greco-romana si de Extremul Orient. Sta marturie pentru aceasta eseul Sexul si spaima (Le Sexe et l'effroi, 1994; Humanitas, 2006).

In anul 2000 a primit Premiul Academiei Franceze pentru romanul Terasa la Roma (Terasse a Rome, 2000; Humanitas, 2002), iar in 2002 Premiul Goncourt pentru volumul Umbre ratacitoare (Les ombres errantes, 2002; Humanitas, 2004). In colectia "Raftul Denisei", in 2007, a aparut cel mai recent cel mai recent roman al lui Pascal Quignard, Vila Amalia (Villa Amalia, 2006).



Data aparitiei: 11.09.2012
Format audiobook: CD audio
Voce audiobook: Razvan Vasilescu
Durata (minute): 96
An aparitie carte: 2012

Luni sau marti. Povestiri (Voce audiobook: Irina Petrescu)

$
0
0
Luni sau marti. Povestiri (Voce audiobook: Irina Petrescu)Cuprins:

O casa bantuita de fantome

Luni sau marti

Un roman nescris

Albastru si verde

Semnul de pe perete

Cvartetul de coarde

Gradina botanica Kew



Data aparitiei: 05.04.2012
Format audiobook: CD audio
Voce audiobook: Irina Petrescu
Durata (minute): 129
An aparitie carte: 2012

Prabusirea Casei Usher (Voce audiobook: George Motoi)

$
0
0
Prabusirea Casei Usher (Voce audiobook: George Motoi)„Inegalabila prin atmosfera castelana decadent-lugubra, prin sugestia subteranului, a claustrarii si damnarii, prin misterul maladiv al celor doi gemeni spectrali, dar si prin eleganta intunecata a limbajului - nu ascultati acest audiobook noaptea! -, capodopera lui E.A. Poe a inspirat, printre altele, cea mai misterioasa proza din literatura romana. Frumusetea stilistica a inclasabilului text «Veghea lui Roderick Usher» scris de poetul Ion Barbu, fan declarat al lui E.A. Poe, este egalata doar de perfectul ei ermetism."(Marius Chivu) Prabusirea Casei Usher este una dintre cele mai ecranizate bucati literare – in orice caz cea care a tentat cel mai mult cineastii – dintre toate povestirile lui Poe... Exista cel putin o duzina de ecranizari, cea mai impresionanta ramanand cea mai veche (din 1928), cea a francezului Jean Epstein, scenarizata de regizor impreuna cu Luis Bunuel si filmata de un operator pe nume Georges Lucas (!). Cinefilii romani au putut-o (re)vedea in 2008, la Festivalul Transilvania, intr-o proiectie in aer liber cu acompaniamentul live al ansamblului Einuiea (filmul fiind, desigur, mut). La drept vorbind, atmosfera povestirii se preteaza cel mai bine unei versiuni mut-expresioniste, alb-negru, cu putinele dialoguri ilustrate prin inserturi. In acelasi an (unul extrem de fertil pentru capodopere, atunci realizandu-se cateva titluri care au marcat o data in istoria cinematografului - cum ar fi Vantul lui Sjostrom, Patimile Ioanei d’Arc al lui Dreyer si Cainele andaluz al lui Bunuel si Dali), americanii Watson & Webber incercau o versiune la fel de expresionista, dar scurta, fara inserturi si plasata in anii ‘20, ce poate fi vazuta pe YouTube. In 1949 un regizor uitat (a facut doar trei filme), britanic cu nume rusesc (Ivan Barnett), a realizat – se pare – cea mai fidela adaptare a povestirii lui Poe (pe care a si produs-o). Americanul Roger Corman avea sa inceapa – la randul sau – mai multe ecranizari dupa texte de Poe, printre care aceasta (prima, din 1960), cu inegalabilul Vincent Price in rolul lui Roderick Usher. Filmul (in culori) a fost un succes de public si de critica, relansand – practic – carierele amandurora si consacrandu-l pe Corman ca un maestru absolut al filmului de groaza. Intre mai multe versiuni pentru televiziune si altele pentru marele ecran (cea mai recenta datand din 2008) se detaseaza singura animatie de pana acum, datorata marelui cineast ceh Jan Svankmajer. Dateaza din 1980, dureaza numai 15 minute si este rodul intalnirii pe masa de disectie numita ecran a imaginatiei gotice a lui Poe si a celei suprarealiste a lui Svankmajer.“ (Alex. Leo Serban)



Data aparitiei: 28.03.2012
Format audiobook: CD audio
Voce audiobook: George Motoi
Durata (minute): 58
An aparitie carte: 2012

Cuponul fals (Voce audiobook: Marius Manole)

$
0
0
Cuponul fals (Voce audiobook: Marius Manole)Fiecare fapta a noastra, buna sau rea, se revarsa in lume in valuri concentrice, atingand iremediabil vietile altora. Un act necugetat – falsificarea unui cupon de catre doi scolari – atrage dupa sine o serie de evenimente dezastruoase, care se inlantuie inexorabil potrivit legii cauzei si efectului: coruptie, ruina si moarte.


Data aparitiei: 28.03.2012
Format audiobook: CD audio
Voce audiobook: Marius Manole
Durata (minute): 145
An aparitie carte: 2012

Mantaua (Voce audiobook: Razvan Vasilescu)

$
0
0
Mantaua (Voce audiobook: Razvan Vasilescu)Faceti cunostinta cu Akaki Akakievici, cel mai marunt functionar din lume, fara ambitii, fara dorinte, caruia o intamplare extraordinara ii da viata peste cap: mantaua sa veche nu poate fi reparata; trebuie, chiar trebuie sa-si faca una noua. Nu pare un fapt neobisnuit, dar pentru Akaki Akakievici este. Si cate alte intamplari neasteptate pornesc de aici, tocmai cand credeam ca nu ne mai mira nimic! “Se deprinse sa nu mai manance nimic seara, avea in schimb imbelsugata hrana spirituala gandindu-se necontenit la viitoarea manta. Si se parea ca viata i se umpluse deodata, parca s-ar fi insurat si ar fi avut langa el o fiinta placuta pentru a-si continua impreuna cu dansa calea vietii, si fiinta aceasta nu era alta decat mantaua viitoare, gros vatuita cu captuseala tare fara de moarte. Deveni mai vioi, ca omul cu rost, hotarat in viata. De pe fata lui, din faptele lui, disparura sovaielile si indoiala, in ochi ii sclipea ca o flacara, in minte ii scaparau cele mai indraznete idei: ce-ar fi sa-i pun la guler o blana de dihor...” Mantaua, N. V. Gogol




Data aparitiei: 28.03.2012
Format audiobook: CD audio
Voce audiobook: Razvan Vasilescu
Durata (minute): 72
An aparitie carte: 2012

Dama de pica (Voce audiobook: Victor Rebengiuc)

$
0
0
Dama de pica (Voce audiobook: Victor Rebengiuc)„Doua idei fixe nu pot sta concomitent laolalta in mintea omului, asa dupa cum doua corpuri nu pot ocupa acelasi loc in spatiu, in acelasi timp. Trei, sapte si asul alungara repede chipul batranei moarte din inchipuirea lui Hermann. Trei, sapte si asul nu-i ieseau din minte si-i reveneau mereu pe buze. Cand vedea o fata tanara, spunea: Cat e de zvelta!... Un adevarat trei de cupa. Daca era intrebat cat e ceasul, raspundea: Sapte fara cinci minute. Toti barbatii burduhanosi ii reaminteau de as. Trei, sapte si asul il insoteau in somn, luand diferite infatisari. Trei inflorea in fata lui ca o grandiflora involta, sapte i se infatisa ca o poarta gotica, iar asul ca un paianjen imens."(Dama de pica)


Data aparitiei: 28.03.2012
Format audiobook: CD audio
Voce audiobook: Victor Rebengiuc
An aparitie carte: 2009
Durata (minute): 61
Viewing all 56760 articles
Browse latest View live