Quantcast
Channel: LibrariaOnline.ro
Viewing all 56760 articles
Browse latest View live

Cum sa scrii o compunere. Tipuri de compuneri pentru clasa a IV-a

$
0
0
Cum sa scrii o compunere. Tipuri de compuneri pentru clasa a IV-aCum sa scrii o compunere - tipuri de compuneri pentru clasa a IV-a este un auxiliar didactic care se adreseaza elevilor de nivel primar si invatatorilor care le sunt alaturi. Caietul contine indicatii teoretice pliate pe fiecare tip de compunere, exercitii de intelegere a textului literar si de stimulare a creativitatii. Structura concisa, in trei Pasi, il va ajuta pe elevul de clasa a IV-a sa inteleaga cat mai bine etapele esentiale in crearea unei compuneri, fapt care ii va usura efortul in urmatorii ani de studiu. De asemenea, metoda ii va fi utila acestuia in orice argumentare scrisa sau orala, sau exercitiu de creatie. Gandit ca un auxiliar care sa vina in intampinarea materiei predate la ora de limba romana, Cum sa scrii o compunere isi propune sa atraga elevii spre lumea fascinanta a imaginatiei prin exercitii interactive, desene inspirate si o grafica vesela, respectand in acelasi timp programa scolara in vigoare.



Autor: Madalina Florea, Florentina Ionita
Anul aparitiei: 2013
Format: 21x26
Nr. pagini: 64

Cum sa scrii o compunere. Tipuri de compuneri pentru clasa a III-a

$
0
0
Cum sa scrii o compunere. Tipuri de compuneri pentru clasa a III-aCum sa scrii o compunere - tipuri de compuneri pentru clasa a III-a este un auxiliar didactic care se adreseaza elevilor de nivel primar si invatatorilor care le sunt alaturi. Caietul contine indicatii teoretice pliate pe fiecare tip de compunere, exercitii de intelegere a textului literar si de stimulare a creativitatii. Structura concisa, in trei Pasi, il va ajuta pe elevul de clasa a III-a sa inteleaga cat mai bine etapele esentiale in crearea unei compuneri, fapt care ii va usura efortul in urmatorii ani de studiu. De asemenea, metoda ii va fi utila acestuia in orice argumentare scrisa sau orala, sau exercitiu de creatie. Gandit ca un auxiliar care sa vina in intampinarea materiei predate la ora de limba romana, Cum sa scrii o compunere isi propune sa atraga elevii spre lumea fascinanta a imaginatiei prin exercitii interactive, desene inspirate si o grafica vesela, respectand in acelasi timp programa scolara in vigoare.


Autor: Madalina Florea, Florentina Ionita
Anul aparitiei: 2013
Format: 21/26
Nr. pagini: 64

Cum sa scrii o compunere. Tipuri de compuneri pentru clasele 5-6

$
0
0
Cum sa scrii o compunere. Tipuri de compuneri pentru clasele 5-6Cum sa scrii o compunere - tipuri de compuneri pentru clasele V-VI este un auxiliar didactic care se adreseaza elevilor de gimnaziu si are ca scop consolidarea deprinderilor de exprimare in scris, in realizarea diferitelor tipuri de compuneri cerute de programa scolara. Lucrarea de fata este organizata sub forma unui caiet individual, care pune la dispozitia elevilor indicatii teoretice, modele de compuneri si, desigur, un numar insemnat de aplicatii. Exercitiile sunt variate, cu grade diferite de dificultate, progresive si pun accent pe efortul elevilor de a redacta corect un anumit tip de compunere. Elevii vor gasi in acest caiet tipuri de exercitii pentru formarea abilitatilor de analiza a unui text la prima vedere, exercitii de creativitate, care le ofera posibilitatea de a construi, progresiv, un anumit tip de compunere, cat si exercitii care cer exprimarea opiniei despre un text literar sau despre evenimente din viata lor.


Autor: Ioana Triculescu, Madalina Buga-Moraru
Anul aparitiei: 2013
Format: 21× 26
Nr. pagini: 112

Evaluare Nationala 2013. Limba si Literatura Romana, clasa a VIII-a

$
0
0
Evaluare Nationala 2013. Limba si Literatura Romana, clasa a VIII-aEVALUAREA NATIONALA PENTRU ELEVII CLASEI A VIII-A

PROGRAMA PENTRU DISCIPLINA LIMBA SI LITERATURA ROMANA


    1. PRECIZARI
  
Limba si literatura romana are, in cadrul testarii nationale de la finalul clasei a VlII-a, statut
    de disciplina obligatorie.          .
Prezenta programa pentru testarea nationala de la finalul clasei a VlII-a la disciplina limba
si literatura romana vizeaza evaluarea competentelor elevilor de receptare a mesajului scris. din texte literare si non literare, in scopuri diverse si de exprimare scrisa! de utilizare corecta si adecvata a limbii romane in producerea de mesaje scrise, in diferite contexte de realizare, cu scopuri diverse. Deoarece competentele sunt definite ca ansambluri de cunostinte. deprinderi si atitudini formate in clasele a V-a - a VIII-a, subiectele pentru testarea nationala vor evalua atat competentele specifice si continuturi le asociate acestora, conform programei scolare actualizate pentru clasa a VIII-a (aprobata prin ordinul ministrului educatiei. cercetarii si inovarii cu nr. 5097 din 2009), cat si continuturi le din programele scolare actualizate pentru clasele a V-a - a VII-a, ce sunt valorificate in clasa a VIII-a.
Prin testarea nationala Ia limba si literatura romana, in evaluarea unitatilor de continut care privesc domeniul limba romana (Elemente de constructie a comunicarii), se are in vedere viziunea comunicativ-pragmatica, abordarea functionala si aplicativa a elementelor de constructie a comunicarii, cu accent pe identificarea rolului acestora in construirea mesajelor si pe utilizarea lor corecta si adecvata in propria exprimare scrisa. Sarcinile de lucru vizeaza exercitii de tip analitic (de recunoastere, de grupare, de motivare, de descriere, de diferentiere) si de tip sintetic (de modificare, de completare, de exemplificare. de constructie), de subliniere a valorilor stilistice si de evidentiere a aspectelor ortografice si de punctuatie, in situatiile care impun o asemenea abordare.
In evaluarea unitatilor de continut ale domeniului lectura. sarcinile de lucru implica cerinte care privesc intelegerea unui text dat, literar sau nonliterar (identificarea ideilor principale, a unor trasaturi generale si particulare ale textului si exprimarea unui punct de vedere asupra acestora etc.), precum si redactarea de catre elev a unor cornpuneri vizand scrierea despre un text literar sau nonliterar (rezumat, caracterizare de personaj, comentarea sumara a unor secvente. identificarea ideilor principale, exprimarea unui punct de vedere privind ideile sau structurare a textului etc.). De asemenea. sarcinile de lucru vor avea in vedere evaluarea competentelor de redactare a unor texte argumentative (exprimarea argumentata a unui punct de vedere privind textul studiat la prima vedere, motivare a apartenentei la un gen literar). reflexive si imaginative (compuneri care presupun exprimarea propriilor sentimente, eviden tierea trasaturilor unui obiect Intr-o descriere, intr-un portret. scurte naratiuni continuarea logica a unor dialoguri etc.)    

Pentru competentele de receptare si de producere a mesajelor orale .. profesori! vor organiza
    activitati specifice si vor realiza evaluarea de parcurs a progresului elevilor.  


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 141

Calea spre Nirvana

$
0
0
Calea spre Nirvana"Este greu sa ne imaginam cum ar putea functiona spiritul uman fara convingerea ca ceva ireductibil real exista in lume", scria Mircea Eliade in prefata uneia din cartile sale; ceva aflat dincolo de vicisitudinile vietii, de caracterul ei tranzitoriu si de fluxul haotic al lucrurilor si evenimentelor. "De aceea omul a cautat in toate vremurile nu doar puterea la nivel social, ci si Nemurirea, Infinitul, Transcendentul." Fiecare traditie spirituala si-a format propria imagine despre acest Transcendent si a cautat o Cale prin care sa acceada la el. In budism, el se numeste NirvAn?a, iar "Calea spre Nirvana" este Dharma, doctrina proclamata de Buddha...

In studiul budismului, cercetatorul apusean se confrunta frecvent cu termeni si doctrine care fie nu au avut niciodata echivalent in propria lui traditie spirituala fie, daca au avut, acesta a fost de mult uitat (cazul transmigratiei, metempsychosis). De multe ori insa, stranii cum par lucrurile la prima vedere, ele sunt totusi abordabile cu mijloace familiare gandirii apusene. Asa de pilda conceptul de karma, sau doctrina despre inexistenta sinelui.

Nirvana, in schimb, pune probleme de alta natura: un concept care se sustrage oricarei descrieri verbale este indigest pentru o gandire dependenta in cel mai inalt grad de limbaj. Istoria interpretarilor date Nirvanei de catre savantii europeni este, in buna masura, istoria tentativelor de a intelege ceva ce nu e menit a fi "inteles", ci realizat prin practica meditativa. Louis de la Vallée Poussin era perfect constient de aceasta, cand a spus ca "pentru un budist, important este nu sa stie ce este Nirvana, ci sa atinga Nirvana ", la fel cum "pentru crestin important nu este sa inteleaga natura lui Dumnezeu, ci sa se faca placut lui Dumnezeu".

Walter Fotescu

Cuprins

Prefata 5

Bibliografie prefata 30

 

CALEA SPRE NIRVANA

Capitolul I

DISCIPLINE INDIENE ALE SALVARII 37

 

I. Religii si discipline ale salvarii 37

II. Vechi credinte Aryene, moarte, zei, sacrificii 46

III. Speculatii despre Brahman, teologie, ritualism, "re-moarte", Atman. 51

 

Capitolul II

SUFLETUL BUDIST 63

I. Budismul ca o forma de rationalism 63

II. Psihologia budista; contradictii 66

III. Nu exista Sine: Omul este un vehicul 67

IV. Exista o retribuire a faptelor intr-o viata viitoare 76

V. Budistii neaga renasterea sau migratia sufletului, concomitent cu mentinerea migratiei lui karman,
             sau a caracterului 78

VI. Budistii admit existenta unui fel de suflet 81

 

Capitolul III

DEFINITIA BUDISTA A LUI KARMAN 87

 

I. Introducere 87

II. Istoria veche a lui Karman 89

III. Karman este vointa si actiune voluntara 96

IV. Karman este actiune morala 101

 

Capitolul IV

DOCTRINA DESPRE KARMAN SI TRANSMIGRATIE, COSMOGONIE, TEOGONIE 107

 

I. Mecanismele transmigratiei 107

II. Clasificarea actiunilor si mecanismele fructificarii lor 113

III. Destin, liber arbitru, solidaritate 119

IV. Cosmogonie 125

V. Teogonie 126

 

Capitolul V

NIRVANA 131

 

I. Introducere. Pesimism si eliberare sau Nirvana. Dificultati in a stabili natura eliberarii. 131

II. Etimologia si semnificatia cuvantului NirvAna.Trei opinii despre starea sfantului dupa moarte. 136

III. Anihilare 139

IV. "Eliberare fara calificative" 145

V. Concluzie. Conceptii scolastice despre afirmatiile contradictorii din Scripturi 154

 

Capitolul VI

CALEA SPRE NIRVANA 161

 

I. Calea este eradicarea dorintei 161

II. O cale de mijloc intre ascetism si delasare 163

III. Un Antrenament intreit in Adevarurile budiste 173

IV. O practica abila a transelor 180

V. Concluzie 187

 

ANEXA 189

Traditia Sramana 191

Bibliografie Anexa 219



Numar pagini:224
Anul aparitiei:2012

Gramatica Limbii Romane pentru examene (Editia 2013). 2500 grile tematice explicate si comentate. Academia de Politie

$
0
0
Gramatica Limbii Romane pentru examene (Editia 2013). 2500 grile tematice explicate si comentate. Academia de PolitieGramatica Limbii Romane pentru examene, Editia 2013 revizuita si adaugita, 2500 grile tematice explicate si comentate, include subiectele date in anii 2009 si 2010 la:

Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza"
Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza"  - Penitenciare
Universitatea Bucuresti  -Facultatea de Drept
Universitatea din Craiova - Facultatea de Drept
Scoala de Agenti de Politie ,,Vasile Lascar" Campina
Scoala de Agenti de Politie ,,Septimiu Muresan" Cluj-Napoca
Scoala de Agenti de Jandarmi Dragasani
Scoala de Agenti de Jandarmi Falticeni
Scoala de Agenti de Penitenciare Tg. Ocna
Scoala de Agenti de Frontiera ,,Avram Iancu" Oradea

ARGUMENT
Dupa publicarea celor trei volume din seria "GRAMATICA LIMBII ROMANE PENTRU EXAMENE" - "NOTIUNI TEORETICE", ,,500 DE GRILE COMENTATE", si ,,1500 DE GRILE EXPLICATE SI COMENTATE"- am considerat ca este necesara alcatuirea unui alt volum de grile care se adreseaza candidatilor la admiterea in invatarnantul superior, la facultatile si la sectiile la care limba romana este proba obligatorie, elevilor din ciclul gimnazial care se pregatesc pentru admiterea in liceu, dar si tuturor care manifesta interes pentru acest obiect.
Consider ca acest volum vine si In ajutorul profesorilor In munca de la clasa, acestia avand posibilitatea de a identifica lacunele si erorile propriilor elevi.
NOUTATEA lucrarii consta In faptul ca testele-grila sunt concepute pe criterii tematice, acestea facilitand munca profesorului si a candidatului. Daca In alte carti cu teste-grila gasim grile complexe, diversificate, Intr-o ordine aleatorie, In acest volum vom gasi grile In ordinea invatarii notiunilor teoretice, pentru ca, imediat dupa predarea unui capitol, cel interesat sa aiba posibilitatea - prin rezolvarea grilelor referitoare la capitolul respectiv - sa-si verifice intelegerea corecta a notiunilor teoretice Invatate. De exemplu, sunt seturi de intrebari care vizeaza In mod special fiecare parte de vorbire, de propozitie ori de sintaxa frazei, dupa cum altele vizeaza notiunile de fonetica, formarea cuvintelor sau celelalte cunostinte de vocabular, iar in final sunt opt seturi de cate 30 sau 60 de grile complexe explicate si comentate. In felul acesta putem stabili cu mai multa exactitate nivelul de cunostinte si se pot identifica mai rapid punctele in care se manifesta mai multe lacune.
Cartea de fata acopera, practic, toate tipurile de probleme cu care candidatul se poate confrunta la un examen, precum si intreaga materie din programa. Prin consultarea ci, se realizeaza - simultan - doua obiective esentiale: 1) recapitularea sistematica, pc capitole, a tuturor notiunilor cerute la examene si 2) acomodarea cu specificul examenelor.
La fiecare capitol, grilele sunt concepute in mod gradat si sunt EXPLICATE SI COMENTATE, cu notiunile teoretice, precizarile necesare si exemplificari suplimentare, concepute Intr-un limbaj accesibil, in asa fel, Incat beneficiarul acestei carti sa aiba posibilitatea imediata de verificare a corectitudinii raspunsurilor date, dar si explicatia variantei de ra puns, cu argumente punctuale, precum si comentarea variantelor incorecte.
In finalul cartii se gasesc SUBIECTELE SI RASPUNSURILE DIN ANII 2009
si 2010 date Ia facultatile la care gramatica este obiect de examen.
Consideram ca aceste teste-grila odata rezolvate, asigura candidatilor la examene O pregatire ireprosabila, atat de necesara unui succes deplin pentru pasirea intr-o etapa superioara a vietii si Implinirii.


CUPRINS
Argument
Lista de abrevieri
Fonetica - grile si raspunsuri
Vocabularul - grile si raspunsuri
    Verbul- TestulI - grile SI raspunsuri
    Verbul- Testul 2 - grile si raspunsuri
    Substantivul- grile si raspunsuri
    Articolul - grile si raspunsuri
Adjectivul - grile si raspunsuri
    Pronumele - Testul 1 - grile si raspunsuri
    Pronumele - Testul 2 - grile si raspunsuri
    Numeralul »- grile si raspunsuri
Adverbul - grile si raspunsuri
Prepozitia - - grile si raspunsuri
Conjunctia - grile si raspunsuri
Interjectia - grile si raspunsuri

    Predicatul- grile si raspunsuri
    Numele predicativ - grile si raspunsuri
    Subiectul- grile si raspunsuri
    Atributul- grile si raspunsuri
    Complementul- grile si raspunsuri
    Morfo-sintaxa - grile si raspunsuri
    Sintaxa frazei - grile si raspunsuri
    TestulI - grile si raspunsuri
    Testul 2 - grile si raspunsuri
    Testul 3 - grile si raspunsuri
    Testul 4 - grile si raspunsuri
    Testul 5 - grile si raspunsuri
    Testul 6 - grile si raspunsuri
    Testul 7 - grile si raspunsuri
    Testul8 - grile si raspunsuri
    Subiecte date la examene in anul 2009
    Academia de Polite - grile si raspunsuri
    Academia de Politie - Penitenciare - grile si raspunsuri
    Universitatea Bucuresti - Facultatea de Drept - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Politie ., Vasile Lascar" Campina - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Politie .. Septintiu Muresan" Cluj-Napoca - grile si raspunsuri
    Scoala de Subofiteri de Jandarmi Dragasani - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Frontiera "Avram Iancu" Oradea - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Penitenciare Targu-Ocna - grile si raspunsuri
    Scoala de Subofiteri de Jandarmi Falticeni - grile si raspunsuri
    Subiecte date la examene in anul 2010
    Academia de Politie - grile si raspunsuri
    Academia de Politie - Penitenciare - grile si raspunsuri
    Universitatea Bucuresti - Facultatea de Drept - grile si raspunsuri
    Universitatea din Craiova - Facultatea de Drept - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Politie " Vasile Lascar" Campina - grile si raspunsuri
    Scoala de Agen/i de Penirenciare Ta"gu-OLIJU - ofile ~i r aspurisurr
    Scoala de Subofiteri de Jandarmi Dragasani - grile si raspunsuri
    Scoala de Agenti de Frontiera "A vram Iancu" Oradea - grile si raspunsuri
    Scoala de Subofiteri de Jandarmi Falticeni - grile si raspunsuri.: ..
    Bibliografie seJectiva



Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 426




Gramatica Limbii Romane pentru examene (Academia de Politie). Notiuni teoretice. Exercitii aplicative. Grile comentate. Editia 2013, revizuita si adaugita

$
0
0
Gramatica Limbii Romane pentru examene (Academia de Politie). Notiuni teoretice. Exercitii aplicative. Grile comentate. Editia 2013, revizuita si adaugitaGramatica limbii romane pentru examene. Notiuni teoretice, exercitii aplicative, grile comentate. Grile comentate.

Include subiectele date in anii 2011 si 2012 la:

- Academia de Politie ,,Alexandru Ioan Cuza"
- Universitatea Bucuresti - Facultatea de Drept
- Universitatea din Craiova - Facultatea de Drept
- Scoala de Agenti de Politie ,, Vasile Lascar" Campina
- Scoala de Agenti de Politie ,,Septimiu Muresan" Cluj-Napoca
- Scoala de Agenti de Jandarmi Dragasani
- Scoala de Agenti de Jandarmi Falticeni
- Scoala de Agenti de Penitenciare Tg. Ocna
- Scoala de Agenti de Frontiera ,,Avram Iancu" Oradea



ARGUMENT
Cartea pe care o aveti in fata este rezultatul unei indelungate activitati la catedra, a unei munci pasionate in domeniul limbii romane si se adreseaza elevilor - si nu numai - care se pregatesc pentru liceu (clasele V-VIII), bacalaureat si admiterea la una dintre facultatile la care se sustine examen la gramatica limbii romane.
Cartea respecta programele scolare In vigoare, aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii si cuprinse in manualele de limba si literatura romana (alternative) actuale, din clasele V-VIII, IX-XII, precum si programele pentru admiterea la Facultatile de Filologie, Drept, Academia de Politie si Scolile de Agenti de Politie, Frontiera si Jandarmi. De asemenea, cartea explica si noutatile de baza aparute in GRAMATICA liMBII ROMANE, editata de ACADEMIA ROMANA, in anul 2005 (GALR) si din DOOM 2.
Lucrarea cuprinde atat notiuni teoretice, ilustrate cu exemple simple si clare, evidentiate prin insemnari vizibile (astcriscuri si N.R-uri), cat si, dupa fiecare capitol, cu grile aplicati ve, gradate ca dificultate, in asa fel, incat cel care o foloseste sa-si verifice imediat notiunile invatate si sa-si clarifice din mers eventualele neintelegeri.
Cartea este structurata in doua volume. Primul volum cuprinde patru capitole si anume:
FONETICA, VOCABULARUL, MORFOLOGIA si SINTAXA, fiecare capitol continand sublinieri de diferite feluri, pentru a scoate in relief notiunile importante, precum si 100 sau 150 de grile specifice capitolului respectiv, cu una, doua sau trei variante de raspuns si cu raspunsurile adecvate si explicate imediat dupa setul de grile.
In aceasta editie am introdus la fiecare parte de propozitie "Dificultati" care apar in analiza morfologica si sintactica a unui text, precum si multe exemple punctuale, in functie de subiectele care s-au dat in ultimii ani. Consideram ca aceasta ultima editie vine cu completari substantiale legate de multe dificultati ale analizei gramaticale. De asemenea, In ultima parte a volumului am inserat SUBIECTELE DATE LA EXAMENE IN ANII 2011 SI 2012. explicate si comentate ( In total un numar de 1414 grile), precum si NUME DE TARI, LOCALIT AII SI LOCillTORI.
Volumul urmator, intitulat ,,2500 DE GRILE TEMATICE EXPLICATE SI COMENTA TE" ,strans legat de primul, cuprinde grile tematice, pentru fiecare parte de vorbire, pentru fiecare parte de propozitie, fiind completat cu opt teste complexe si cu SUBIECTELE EXPLICATE, DA TE LA EXAMENE IN ANUL 2009 si 2010.
Prezentul volum este o descriere a structurii gramaticale, dar totodata nu elimina posibilitatea folosirii manualelor scolare si a altor lucrari de specialitate.
Principiul care sta la baza lucrarii este cel didactic, autorul dorind ca prin claritate si simplitate, elevii sa inteleaga si sa aplice teoria in rezolvarea problemelor de gramatica.
Volumul are un caracter practic, conferit de sistematizarea notiunilor teoretice, de exemplificarile numeroase si de grilele aplicati ve.
Folosind aceste carti, elevii se pot pregati singuri sau sub indrumarea profesorilor, avand totodata posibilitatea de a se autocontrola. Numarul mare de exemple si exercitii aplicative urmaresc crearea si dezvoltarea competentelor si a performantelor de comunicare, formarea unei culturi lingvistice ca o componenta a culturii generale.
As fi bucuros daca cei care se pregatesc pentru examene sau cei care vor sa-si perfectioneze cunostintele de gramatica ar gasi in paginile de fata raspunsuri precise, formulate intr-un limbaj accesibil, la propriile intrebari si solutii pentru notiunile lor neclare. Multumesc tinerei familii Adela si Robert Simoiu pentru rabdarea, intelegerea si ajutorul acordat in publicarea acestor carti.

Profesor Alexandru Petricica




CUPRINS
Argument.
Lista de abrevieri
Capitolul A. FONETICA

1. Alfabetul limbii romane si sunetele
2. Valorile fonetice ale literelor
3. Transcrierea fonetica
Diftongi; triftongi, hiat
Silaba. Reguli de despartire a cuvintelor in silabe
Accentul
7. Cuvinte omografe
8. Cuvinte omofone
9. Alternante fonetice
Particularitati ortografice
Punctuatia si ortografia
11.1. Semne ortografice
11.2. Semne de punctuatie

GRILE 35

Capitolul B. VOCABULARUL
Fondul principal lexical 
Masa vocabularului
2.1. Arhaisme
2.2. Regionalisme
2.3. Neologisme
2.3./. Adaptarea neologismelor
Cuvinte neanalizabile fonetic
Cuvinte analizabile fonetic 
Semantica
Familia lexicala
Clasificarea cuvintelor dupa sens
Clasificarea sensurilor
Clasificarea cuvintelor pe baza relatiilor de sens 
9.1. Omonime
9.1. /. Omonime lexicale
9.1.2. Omonime lexico-gramaticale
9.1.3. Omonimia gramaticala
9.1.4. Valori morfologice a unor cuvinte uzuale
9.1.5. Exemple de omonime lexicale 
9.2. Paronime
9.3. Antonime 
9.4. Sinonime 
9.5. Pleonasmul
10. Imbogatirea vocabularului 
10.1. Mijloace interne 
10.1./. Derivarea
10.1.2. Compunerea
10.1.3. Schimbarea valorii gramaticale (conversiunea)
10.2. Mijloace externe 

GRILE

Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 395 

Pachet - Gramatica Limbii Romane pentru examenele la Academia de Politie

$
0
0
Pachet - Gramatica Limbii Romane pentru examenele la Academia de PolitiePachetul cuprinde doua carti:

1. Gramatica Limbii Romane pentru examene (Editia 2013). 2500 grile tematice explicate si comentate. Academia de Politie.
2.  Gramatica Limbii Romane pentru examene (Academia de Politie). Notiuni teoretice. Exercitii aplicative. Grile comentate. Editia 2013, revizuita si adaugita

Cele doua volume respecta programele scolare in vigoare aprobate de Ministerul Educatiei si Cercetarii, pentru clasele V-VIII, precum si programele pentru admiterea in
invatamantul superior (Facultatile de     Filologie, Drept, Academia de Politie,     Scolile de Agenti de Politie, de Jandarmi si de Frontiera).

Primul volum cuprinde patru capitole si anume:

- FONETICA,
- VOCABULARUL,
- MORFOLOGIA si SINTAXA, fiecare capitol continand sublinieri, pentru a scoate in relief notiunile importante, precum si cate 100 sau 150 de grile specifice capitolului respectiv, cu una, doua sau     trei variante de raspuns si cu raspunsurile adecvate     comentate si explicate imediat dupa setul de grile.

In aceasta editie am introdus la fiecare parte de propozitie "Dificultati" care apar in analiza morfologica si sintactica a unui text, precumsu multe exemple punctuale, in functie de subiectele care s-au dat in ultimi    i ani. In ultima parte a volumului am inserat SUBIECTELE DATE LA EXAMENE IN ANII 2011 SI 2012, explicate si comentate (un numar de 1414 grile), precum si nume de TARI, LOCALITATI si LOCUITORI.
Volumul al II-lea cuprinde 2500 de grile tematice, pentru fiecare parte de vorbire si de propozitie, fiind completat cu opt teste complexe si cu SUBIECTELE EXPLICATE DATE LA EXAMENE IN ANII 2009 si 2010.
Noutatea acestor doua volum consta atat in prezentarea materialului intr-o forma accesibila pentru fiecare candidat, cat si - mai ales- in EXPLICAREA SI COMENTAREA RASPUNSURILOR.
In total, in aceste doua volume, candidatii au de rezolvat un numar de 3914 de grile care vor duce la fixarea tuturor notiunilor cerute la examene.



Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini:  395 + 426

Fetita din ploaie. Luleaua bunicului... si alte povesti

$
0
0
Fetita din ploaie. Luleaua bunicului... si alte povestiCUPRINS

    Poveste din casa albita cu var
    Viteazul din poveste
    Cainele nazdravan
    Fetita din ploaie
    Poveste de iarna
    Printesa
    Ciresul
    Un ceai fierbinte 
    Trandafirul 
    Piticul cu fes albastru 
    Zana cea proasta 
    Omenia 
    Floarea 
    Vantura-Tara 
    Calul si calaretul 
    Cartea de povesti 
    Luleaua bunicului
    Ramura de mar inflorit
    Oglinda 
    Vascul din padurea stejarilor
Oul de aur    

Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 111

Noi povesti cu zane

$
0
0
Noi povesti cu zaneCuprins:

Nota biografica
Povestea Balaioarei, a Bunei-Caprioare si a lui Pisoi-Frumos
Bunul Henric cel Mic
Soricelul cenusiu
Povestea printesei Rosette
Ursulet


Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 159

Limba si literatura romana bacalaureat 2013. In sprijinul tau pentru proba orala si proba scrisa

$
0
0
Limba si literatura romana bacalaureat 2013. In sprijinul tau pentru proba orala si proba scrisaPrezenta carte se vrea un ghid, un ajutor si un prieten pentru momentele in care veti invata pentru examenul maturitatii voastre: Bacalaureatul pentru Limba si literatura romana.
Examenul nu este nici foarte usor, nici foarte greu, dar trebuie sa-l pregatiti din timp cu atentie. Prin urmare, va sfatuim sa studiati programa publicata, sa cereti ajutor daca nu o puteti interpreta singuri (profesorul de la clasa va poate sfatui in acest sens), sa va planificati timpul pentru materia de parcurs si pentru nota sau calificativul pe care le doriti.
Este important sa nu va faceti iluzii: materia nu se poate parcurge in cateva zile; trebuie sa vedeti golurile inainte de a va apuca de invatat!
Contine modele de subiecte rezolvate.


Autori: Monica Cazacu, Ioana Hristescu, Melania Popescu, Adina Papazi, Prof. Dr. Georgeta David
Anul aparitiei: 2013
Format: 16,5 × 23,5 cm
Nr. pagini: 608

Ghid de conversatie Italian-Roman (Pentru toti)

$
0
0
Ghid de conversatie Italian-Roman (Pentru toti)Ghidul de conversatie Italian-Roman este un mijloc - de maxima eficienta pentru intelegerea intre oameni si popoare de limbi diferite, inlesnind contacte dintre cele mai diverse, in mod special cele situate in sfera cotidianului.

Relatiile romanilor cu italienii sunt vechi, iar continuarea si imbunatatirea lor se impun de la sine, cu deosebire in zilele noastre, cand apropierea dintre cele doua popoare este o realitate cu mari perspective in toate domeniile. De fapt, ambele. limbi - romana si italiana - au aceeasi origine - cea latino-romana - care si-a mentinut viabilitatea neintrerupta de-a lungul atator secole, lexicul. morfologia si sintaxa comuna demonstrand-o din plin.

Prezentul ghid de conversatie va fi deosebit de util oricarui tip de vizitator roman in Italia si italian in Romania. Fara pretentia de a fi exhaustive, aspectele expuse in multipla lor varietate vor marca inca un pas inainte in dezvoltarea contactelor dintre romani si italieni.


Daca atunci cand vine vorba de italiana, noi, romanii, suntem tentati sa pretindem "c-o stim" (ceea ce, in realitate, fara o mobilizare anume, n-ar insemna decat "c-am intelege-o" cel mai bine dintre celelalte limbi ale lumii), ganditi-va la surpriza, placuta chiar, care-l asteapta pe turistul/omul de afaceri italian, care ar descinde in Romania si ar "ciuli" putin urechea la ceea ce graiesc autohtonii. E cert ca, fiindu-i romana italienei cea mai apropiata "sora latina", sentimentul descris mai inainte, "pe romani", l-ar incerca si pe italianul pomenit si asa, deodata, parca i-ar mai pieri din crisparea de care se simtea coplesit pasind printre noi. Si cum, dupa 1989 cel putin, tot mai multi "talieni" au inceput sa ne viziteze tara - cum ziceam, in excursie pur si simplu sau cu afaceri, ceea ce l-ar obliga la mai multe intrari si iesiri din/in Romania, chiar sederi de mai lunga durata decat un simplu sejur -, "Ghidul de conversatie italian-roman" se prefigureaza drept insotitorul cel mai potrivit pentru oricare dintre "peninsularii" ("pentru toti") care si-ar pune in gand sa ne cunoasca oamenii si meleagurile. Volumul alcatuit de Adriana Lazarescu - autoare de ghiduri si manuale de limba italiana si reputata traducatoare din literatura italiana (Gabriele D'Annunzio, Luigi Pirandello, Alessandro Manzoni, Alberto Moravia, Edmondo di Amicis) -, pandant al "Ghidului de conversatie roman-italian pentru toti", de ajutor mai cu seama vizitatorului italian in Romania, dar, la o adica, si celui roman in Italia, acopera bine "intinsul" situatiilor conversationale in care s-ar "trezi antrenat" orice italian ("sectiunea I"), punandu-i la dispozitie, in "sectiunea a II-a" a ghidului, si o sinteza de "fonetica" si "morfologie" a limbii romane, stimulent, poate, pentru aprofundari ulterioare.



Anul aparitiei: 2007
Nr. pagini: 287

Manual de campanie electorala. Elemente de New Media

$
0
0
Manual de campanie electorala. Elemente de New Media“Ghidul de campanie al lui Marius Ghilezan, desi aparut in 2000(2012), ramane cel mai consistent si mai practic indreptar pentru cei care vor sa reuseasca in viata politica.

Cititorii pot invata cum se face o strategie castigatoare, cum se constuieste un mesaj percutant, ce inseamna imaginea publica si cum se citesc sondajele de opinie, altfel decat o fac mai toti politicienii. Sfaturi practice cu exemple concludente fac din carte un indreptar la indemana oricui doreste sa castige voturi si sa obtina mult ravnita incredere a electoratului.”, a scris Ila Citila.



Capitole

1. Introducere si definitie

2. Identitatea si imaginea organizatiei politice

3. Cultura organizationala

4. Arta conducerii

5. Recrutarea candidatilor

6. Profilul candidatului

7. Profilul alegatorului

8. Recrutarea echipei de campanie

9. Rolul agentilor electorali

10. Cum se construieste o retea

11. Munca de teren

12. Sondarea opiniei publice

13. Campania electorala

14. Creativitatea

15. Intre publicitate si comunicarea politica

16. Comunicarea politica

17. Rolul psihologiei multimilor

18. Instrumente de comunicare

19. Discursul electoral

20. Mesajul

21. Sloganul

22. Interviul

23. Dezbaterile

24. Realizarea publicatiilor proprii

25. Culoarea

26. Simbolul

27. Functia asociativa

28. Rolul spin-doctorilor

29. Relatia cu publicul

30. Comunicarea n0n-verbala

31. Graffiti

32. Telefonul alegatorului

33. Trimiterea scrisorilor electorale

34. Fotografia elecorala

35. Afisul

36. Caricatura

37. Persuasiunea

38. Marketingul politic

39. Strategia de campanie

40. Relatia cu presa

41. Televiziunea, magia spectacolului

42. Videoclipul electoral

43. Radioul

44. Organizarea evenimentelor speciale

45. Stringerea fondurilor

46. Constructia bugetului

47. In loc de revedere

48. Dictionar de termeni

49. Bibliografie


Anul aparitiei: 2011
Coperti cartonate
Nr. pagini: 341

Dictionar explicativ scolar al Limbii Romane pentru clasele I-VIII

$
0
0
Dictionar explicativ scolar al Limbii Romane pentru clasele I-VIIIDictionar explicativ scolar al Limbii Romane pentru elevii claselor I-VIII, editura Donaris.


Editura: Donaris
Autor: Carmen Vaduva, Cosmin Stireciu
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 332

Daca ai murit sa-ti fie de bine (Un dictionar foarte serios dar si cu haz)

$
0
0
Daca ai murit sa-ti fie de bine (Un dictionar foarte serios dar si cu haz)Un dictionar foarte serios dar si cu haz, pentru ca moartea este singurul lucru caruia nu-i poti supravietui...

"Nu mi-e teama de tine Moarte,
Dar ce-ai face tu
Si cum ai trai
De-ai avea o mama,
si ar muri?"
        Grigore Vieru
       
"Un vis al mortii eterne
E viata lumii-intregi..."       
              Mihai Eminescu
             


Autor: Tesu Solomovici
Anul aparitiei: 2012
Nr. pagini: 192

Lecturi alese. Antologie literara pentru invatamantul primar (in conformitate cu programa scolara)

$
0
0
Lecturi alese. Antologie literara pentru invatamantul primar (in conformitate cu programa scolara)Cele mai frumoase povesti si poezii pentru invatamantul primar. Aceasta antologie cuprinde lucrarile a peste cincisprezece autori romani, printre care:
 
Ion Creanga, Emil Garleanu, Petre Ispirescu, George Toparceanu, Al. Br. Voinesti, George Cosbuc, Mihai Eminescu, St. O. Iosif,
B. St. Delavrancea, Nicolae Labis.

Antologia "Lecturi alese" este printre putinele culegeri de texte literare bogat ilustrate.

Cuprins:

Ion Creanga
  Punguta cu doi bani
  Fata babei si fata mosneagului
  Capra cu trei iezi
Emil Garleanu
  Cat un fir de neghina
  Cand stapanul nu-i acasa
  Cantaretul
  Fricosul
Petre Ispirescu
  Praslea cel voinic si merele de aur
  Sarea in bucate
George Toparceanu
  Balada unui greier mic
  Cati ca voi
  Acceleratul
Elena Farago
  Gandacelul
  Catelusul schiop
  Puisorul motat
Otilia Cazimir
  Gospodina
  Puisorul cafeniu
  Fetita alintata
Tudor Arghezi
  Zdreanta
Demostene Botez
  Miaunica
Alexandru Bratescu-Voinesti
  Puiul
  Nicusor
Barbu Stefanescu Delavrancea
  Bunicul
  Bunica
  Neghinita
George Cosbuc
  Iarna pe ulita
  Mama
Calin Gruia
  Ciubotelele ogarului
  Izvorul fermecat
Mihai Eminescu
  Fat-Frumos din lacrima
  Somnoroase pasarele
Ion Luca Caragiale
  Domnul Goe
  Vizita
Stefan Octavian Iosif
  Bunica
  Doina
  De ziua mea
  Revedere
  Cantec de leagan
Ioan Slavici
  Pacala in satul lui
Nicolae Labis
  Moartea caprioarei
Mircea Rusenescu (debut poetic)
  Gainusa inganfata
  Chitibus


Autor: Mihaela Brinzaru
Format: 13x20 cm
Nr pagini: 290

Iliada, Odiseea, Eneida. Repovestite

$
0
0
Iliada, Odiseea, Eneida. Repovestite    Trei mari legende istorice ce evoca intens si detaliat lupte si eroi celebri precum Achile, Hector, Ulise si Aeneas. In primele doua epopei, atribuite scriitorului Homer, sunt povestite razboaiele grecilor cu troienii si luptele lui Ulise, dupa razboiul troian.

   Eneida, considerata epopeea nationala a romanilor, este un poem epic apartinand scriitorului latin Vergilius.

   Iliada, Odiseea si Eneida sunt repovestite pe intelesul tuturor in acest volum, operele originale fiind scrise sub forma de canturi.


Interior: Peste 100 de ilustratii si hartie alba de cea mai buna calitate.

Nr pagini: 320
Format: 13 x 20 cm

Ioan Slavici. Moara cu noroc si alte povestiri

$
0
0
Ioan Slavici. Moara cu noroc si alte povestiriCuprins:

Moara cu noroc
Pacala in satul lui
Spaima zmeilor
Ileana cea sireata
Doi feti cu stea in frunte
Limir Imparat
Rodul tainic



Nr pagini: 256
Format: 13 x 20 cm
Interior bogat ilustrat.

Cezar Petrescu. Fram ursul polar

$
0
0
Cezar Petrescu. Fram ursul polar Fram ursul polar, de Cezar Petrescu, una dintre cele mai frumoase carti pentru copii, recitita cu placere de catre adulti.


Anul aparitiei: 2011
Format: 17 x 24 cm
Nr. pagini: 192

Minunatele ispravi ale vestitului cavaler. Don Quijote

$
0
0
Minunatele ispravi ale vestitului cavaler. Don QuijoteNr pagini: 160
Format: 13 x 20 cm
Anul aparitiei: 2012
Interior bogat ilustrat cu peste 50 de imagini.
Viewing all 56760 articles
Browse latest View live